Persberichten 

Ens, 11 november 2013 

 Meer dan 350 bezoekers bij Proracom’s eerste baby beurs

Proracom’s Baby-Bee Event goed ‘bevallen’! 

Zaterdag 9 november zag Proracom’s Baby-Bee Event het eerste levenslicht in de regio.
De beurs werd gehouden in het Wapen van Ens en werd door meer dan 350 mensen bezocht.
Het event was te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur en is door de bezoekers goed bevallen. 

De avond voor de grote dag was het een prachtige uitdaging voor de vierkoppige organisatie om 1000 ballonnen te vullen voor de vrolijke aankleding van locatie Het Wapen van Ens.
Rond 10.00 uur gingen de deuren open voor bezoekers en het hoogtepunt van de drukte vond toch wel in de ochtend plaats. De goody-bags die met producten van de standhouders waren gevuld, werden goed ontvangen.

 
350 euro voor luiers El Salvador 

De Proracom in actie voor ‘Luiers babyhuis El Salvador’, een actie voor WereldOuders, leverde €350 euro op. De vrijwillige bijdrage van de bezoekers, enkele bedrijven en afdracht van de organisatie van de standhouders inkomsten is voor 1000 luiers die de 45 baby’s in het babyhuis in El Salvador maandelijks nodig hebben. Rond 16.45 uur werd er symbolisch een cheque overhandigd aan WereldOuders. 

De organisatie heeft de eerste editie van Proracom’s Baby-Bee Event als geslaagd ervaren en is voornemens de babybeurs volgend jaar weer te organiseren. 

 

wereldouders-logo-2013-kleiner.png
1000 luiers voor weeskinderen in El Salvador
PRORACOM’S BABY- BEE EVENT ZET ZICH IN VOOR WERELDOUDERS

Proracom houdt op zaterdag 9 november tijdens haar Baby-Bee Event speciaal een actie voor een baby project van WereldOuders. Aan de bezoekers wordt een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd. De opbrengst inclusief een afdracht van de standinkomsten wordt gedoneerd aan het babyhuis in El Salvador ten behoeve van de aanschaf van 1000 luiers voor een maand voor 45 baby’s. WereldOuders zet zich in om zoveel mogelijk thuisloze kinderen in Latijns-Amerika een thuis en toekomst te geven.

In El Salvador heeft een 12-jarige burgeroorlog gewoed en de gevolgen daarvan zijn nog steeds zichtbaar. Er is veel geweld en criminaliteit. Heel veel kinderen worden aan hun lot overgelaten en moeten op straat zien te overleven. In 1999 werd daarom hier het zesde familiehuis van WereldOuders geopend.

Geld voor 1000 luiers

In het familiehuis Sagrada Familia in El Salvador wonen 353 kinderen. Het familiehuis bestaat uit drie huizen waarvan een huis voor kinderen van 0-6 jaar. Hier wonen 45 kinderen. Voor de allerkleinsten zijn maandelijks 1000 luiers nodig, de kosten voor deze luiers bedragen €548,- per maand.  Dit is een structurele kostenpost voor het weeshuis. Proracom’s Baby-Bee Event gaat geld inzamelen voor dit project.

Het babyhuis in El Salvador treft Proracom persoonlijk. Omdat er logistiek gezien niet direct luiers gestuurd kunnen worden, helpt Baby-Bee Wereldouders met een symbolisch geldbedrag. Eigenaresse van Proracom, Ramona Brongers: ,,We zijn in het weeshuis in El Salvador geweest met Wereldouders om ons eigen kindje Duban te ontmoeten. We hebben gezien hoe het geld besteed wordt. Met eigen ogen de kinderliefde en dankbaarheid gevoeld. Het maakt echt niet uit hoe groot of klein de actie is. Je draagt echt bij! Ook vragen wij binnen ons netwerk nog een bijdrage en dragen we per standhouder 5,- af aan het goede doel.” Wie deze baby’s ook een warm hart wil toedragen, neem contact op via info@proracom.nl of doneer tijdens het Baby-Bee Event.

Proracom’s Baby-Bee Event is een beurs voor (aanstaande) papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes en jonge gezinnen op zaterdag 9 november van 10.00 – 17.00 uur in Het Wapen van Ens. Voor meer informatie kunt u kijken op www.proracom-babybee.nl.

 _______________________________________________________________________________________________________

Baby Bee in de krant!

IMAG1880.jpg

     


Telegraaf.JPG

flevopost.jpg


Wij zijn te vinden op:

Proracom in actie voor Wereldouders!
http://www.wereldouders.nl/actie-proracom

VVV Noordoostpolder
http://www.vvvnoordoostpolder.nl/detail/familiebeurs+op+een+roze+wolkje?item=0b89e634-e72d-4f1e-8609-b14ecbb2dfd9

Fabulous Mama Magazine
http://www.fabulousmama.nl/roze-wolk-op-familiebeurs/

Evenementen - Nederland
http://www.evenementen-nederland.nl/Proracoms_BabyBee_Event_Ens_Flevoland-nr867

Trips in Nederland
http://www.tripsinnederland.nl/evenementen/2013/11/09/2481/baby-bee-event/